سلامت مصرف و ارزش غذایی ماهی تیلاپیا

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران

چکیده

   تیلاپیا گزینه مهم آبزی پروری در آب های لب شور و یکی از آبزیان تجاری باارزش است که توسعه پرورش آن باتوجه به ویژگی‌های بیولوژیک منحصربفرد، طی سال‌های اخیر در جهان قابل توجه بوده است. در سال 2016 حدود 5.6 میلیون تن ماهی تیلاپیا در 140 کشور جهان تولید شده است. چین بزرگترین تولید کننده و ایالات متحده امریکا بزرگترین وارد کننده و مصرف کننده تیلاپیا هستند. در کشور ما تیلاپیا بصورت فیله منجمد وارد می شود و از بازارپسندی مطلوبی برخوردار است. ماهی تیلاپیا از استانداردهای تغذیه ای لازم برخوردار است و ارزش غذایی مناسبی دارد. گوشت ماهی تیلاپیا دارای تنوع قابل توجه و نسبت مطلوبی از اسیدهای چرب غیراشباع بوده و منبع مناسب پروتئین، کالری، کلسیم، آهن و  فسفر است. همچنین منبع بسیار مناسب تأمین انواع کاروتنوئیدها می باشد. سازمان غذا و داروی امریکا و آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا تیلاپیا را به عنوان یکی از آبزیان مناسب برای زنان باردار و شیرده و اطفال توصیه کرده است. توسعه پرورش و تولید این ماهی می تواند در افزایش مصرف سرانه ماهی به عنوان غذای سالم و با کیفیت نقش مهمی داشته باشد.

کلیدواژه‌ها