بهبود ترکیب اسیدهای چرب دافنی (longspina Daphnia) با استفاده از غنی سازی زیستی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران

چکیده

هدف از انجام این تحقیق جداسازی و کشت ریز­جلبک­های بومی غنی از اسیدهای چرب به منظور بهبود ترکیب اسیدهای چرب  دافنی­ بود. جلبک­های Scenedesmus dimorphus  و Chlorella vulgaris جداسازی و کشت شدند. برای این تحقیق 2 تیمار و یک گروه شاهد (با 3 تکرار) در نظر گرفته شد. دافنی­ها در تیمارهای 1 و 2 به ترتیب با جلبک­های   S. dimorphusو C. vulgaris تغذیه شدند و دافنی­های گروه شاهد هیچ جلبکی دریافت نکردند. تراکم ریز­ جلبک­ها برای غنی سازی دافنی107× 5 عدد سلول در میلی­لیتر بود. غنی­سازی به مدت 24 ساعت انجام شد. طبق نتایج بدست آمده مقدار PUFA درجلبک­های dimorphus  .S و C. vulgarisبه ترتیب 16 و 3/26 درصد بود. مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع C20:5 (اکوزاپنتانوئیک اسید) و  C22:6 (دوکوزاهگزانوئیک اسید) در S. dimorphus به ترتیب 8/0 و 1/1 در صد بود.  مقدار اسیدهای چرب لینولئیک (C18:2) و لینولنیک (C18:3) در C. vulgarisبه ترتیب 6/8 و 9/16 درصد بود. مقدار PUFA به ترتیب  در گروه شاهد و دافنی­های غنی شده با S. dimorphusو دافنی­های غنی شده با C. vulgaris1/15، 6/17 و 8/19 درصد بود. طبق نتایج کسب شده  غنی سازی دافنی­ها با جلبک­های مورد نظر در بهبود ترکیب اسیدهای چرب دافنی­ها موثر بود.

کلیدواژه‌ها