استخراج پلی ساکارید فوکوئیدان از جلبک های قهوه ای: بررسی خواص، کاربردها و پتانسیل های بالقوه در توسعه آبزی پروری

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

2 پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران

چکیده

  جلبک­ها منابع بسیار غنی از ترکیبات ضروری هستند که به عنوان ماده غذایی در صنعت آبزی­پروری مورد استفاده قرار    می­گیرند. در طول چند دهه گذشته، ترکیبات جدید و متعددی از جلبک­ها استخراج شده­اند و بسیاری از این مواد نشان داده­اند که دارای فعالیت­های زیستی قابل توجهی می­باشند. این ترکیبات زیست فعال دارای اثرات گسترده­ای می­باشند که از جمله آن­ها می­توان به خاصیت ضدمیکروبی، ضدالتهابی، آنتی­اکسیدانی، ضدتوموری و ایمن­سازی آنها اشاره کرد. فوکوئیدان یکی از پلی­ساکارید­های سولفاته می­باشد که عمدتاً از جلبک­های قهوه­ای استخراج می­شود و دارای فعالیت­های زیستی متعددی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی پلی­ساکارید فوکوئیدان، بررسی خواص، کاربردها و پتانسیل­های بالقوه آن در توسعه آبزی­پروری به مرحله اجرا درآمد. یافته­های بدست آمده در این مطالعه نشان داد که فوکوئیدان استخراج شده از جلبک­های قهوه­ای بواسطه برخورداری از خواص و پتانسیل­های بالقوه، می­تواند نقش مهمی در توسعه صنعت آبزی­پروری در آینده ایفا کند.

کلیدواژه‌ها