آشنائی با انواع تیلاپیا، نیازهای غذایی و روش های پرورش آن

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

2 مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بافق، ایران

چکیده

  تیلاپیا نام مشترک چند گونه سیچلاید است که در صنعت آبزی پروری اهمیت فوق العاده ای دارند. این ماهیان عموما همه چیزخوار و ترجیحا گیاهخوار بوده و دامنه وسیعی از شرایط آب را تحمل می کنند. بزرگترین تولید کننده تیلاپیا کشور چین و بزرگترین واردکننده آن کشور امریکا است. این ماهی حدود یک دهه است که به کشور وارد شده و می تواند شرایط کم آبی موجود، گزینه خوبی در مسیر توسعه آبزی پروری باشد. این ماهی به روش های مداربسته، سنتی و بیوفلاک در دنیا پرورش داده می شود. در ایران، با توجه به ملاحظات زیست محیطی، بهترین روش، پرورش در گلخانه و محیط های سرپوشیده به روش بیوفلاک است. لذا آشنایی علاقمندان به انواع روش های پرورش، مدیریت تغذیه و خوراک ماهی تیلاپیا بسیار ضروری است.

کلیدواژه‌ها