موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
چکیده
هدف از انجام این تحقیق جداسازی و کشت ریزجلبکهای بومی غنی از اسیدهای چرب به منظور بهبود ترکیب اسیدهای چرب دافنی بود. جلبکهای Scenedesmus dimorphus و Chlorella vulgaris جداسازی و کشت شدند. برای این تحقیق 2 تیمار و یک گروه شاهد (با 3 تکرار) در نظر گرفته شد. دافنیها در تیمارهای 1 و 2 به ترتیب با جلبکهای S. dimorphusو C. vulgaris تغذیه شدند و دافنیهای گروه شاهد هیچ جلبکی دریافت نکردند. تراکم ریز جلبکها برای غنی سازی دافنی107× 5 عدد سلول در میلیلیتر بود. غنیسازی به مدت 24 ساعت انجام شد. طبق نتایج بدست آمده مقدار PUFA درجلبکهای dimorphus .Sو C. vulgarisبه ترتیب 16 و 3/26 درصد بود. مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع C20:5 (اکوزاپنتانوئیک اسید) و C22:6 (دوکوزاهگزانوئیک اسید) در S. dimorphus به ترتیب 8/0 و 1/1 در صد بود. مقدار اسیدهای چرب لینولئیک (C18:2) و لینولنیک (C18:3) در C. vulgarisبه ترتیب 6/8 و 9/16 درصد بود. مقدار PUFA به ترتیب در گروه شاهد و دافنیهای غنی شده باS. dimorphusو دافنیهای غنی شده با C. vulgaris1/15، 6/17 و 8/19 درصد بود. طبق نتایج کسب شده غنی سازی دافنیها با جلبکهای مورد نظر در بهبود ترکیب اسیدهای چرب دافنیها موثر بود.