بررسی ویژگیهای کیفی فیلم نانو کامپوزیت در ترکیب با اسانس مریم گلی (Salvia officinalisL.) بهعنوان پوشش نگهدارنده در فیله ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال
1
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2
گروه زیست شناسی و مهندسی زیست شناسی، علوم غذایی و تغذیه، دانشگاه صنعتی چالمرز، گوتنبرگ SE 412 96، سوئد
چکیده
به منظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی، کاهش نفوذپذیری به بخار آب، ایجاد خواص ضدمیکروبی و افزایش آبگریزی، اسانس مریمگلی با فیلم کیتوزان-کتیرا-نانورس ترکیب گردید. ترکیب نانوکامپوزیت با سه غلظت اسانس مریمگلی (1، 5/1 و2 %) بهمنظور انتخاب بهترین پوشش جهت کاربرد در نگهداری ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد مطالعه قرار گرفت. بهترین خصوصیات (خواص مکانیکی و ضد باکتریایی و جذب آب) فیلم در غلظت 5/1 % اسانس مریمگلی در ترکیب با نانوکامپوزیت مشاهده شد. نمونههای پوشش داده شده با این نانوکامپوزیت زیست فعال مقدار بار باکتریایی کل و سرمادوست کمتری در مقایسه با تیمار شاهد طی دوره 16 روزه نگهداری نشان دادند (05/0 >P). با توجه به نتایج، ترکیب کیتوزان-کتیرا-نانورس با اسانس مریمگلی، میتواند ضمن بهبود ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کیتوزان در حالت فیلم، کارایی آن را در نگهداری محصولات غذایی دریایی نظیر ماهی قزل آلا بهبود بخشد.