تاثیر غنی سازی ماکارونی تولید شده به روش صنعتی با کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بر میزان ذائقه پسندی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران

چکیده

 کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) از گوشت ماهی کپور نقره ای ، طی سه مرحله استفاده از حلال ( ایزوپروپانول ) ، پرس و  خشک کردن با استفاده از دستگاه فور در دمای (60 درجه سلسیوس ) بدست آمد و این کنسانتره در ماده خشک دارای 93 درصد پروتئین بوده ، که با توجه به منابع پروتئینی و اسید های آمینه ضروری آبزیان از ارزش تغذیه ای بالای برخوردار میباشد و برای غنی سازی سایر فرآورده های غذایی میتوان استفاده کرد . در این تحقیق با توجه به اینکه ماکارونی های فعلی دارای کربوهیدارت بوده و از نظر اسید آمینه های لیزین و ترئونین دچار کمبود است،این امر فرصتی ایجاد میکند تا برای غنی سازی و افزایش کیفیت تغذیه ای از کنسانتره پروتئین ماهی استفاده شود . در این تحقیق از نسبتهای 5 و 15درصد از کنسانتره پروتئین ماهی برای غنی سازی ماکارونی استفاده و تیمارها در سه تکرار تهیه و در دمای محیط به مدت 3 ماه نگهداری و آزمایشات مربوط به ارزیابی حسی انجام و با  تیمار شاهد ( بدون) کنسانتره پروتئین ماهی مقایسه گردید .در نهایت آنالیز آماری داده ها با استفاده از Spss ورژن 17 و جهت مقایسه داده های تیمارها از آزمایش Dunkan استفاده گردید با توجه به نتایج آزمایشات حسی و پس از انجام آزمون آماری داده ها مشخص گردید ،از نظر ذائقه پسندی و مدت ماندگاری تیمار غنی سازی شده با  5 ٪ کنسانتره پروتئین ماهی از ارزیابی بالایی برخوردار بوده . در ارزیابی کلی تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی با 5 ٪ بهتر از سایر تیمارها بوده و دارای تفاوت معنی داری بوده است  (P<0.05) .

کلیدواژه‌ها