پرورش ماهی سوف سفید (Sander lucioperca) به روش تک گونه ای و متراکم از مرحله انگشت قدی تا مرحله ۵۰ گرمی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران

2 موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

3 مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان دریایی شادروان دکتر یوسفپور، سیاهکل، گیلان

چکیده

    ماهی سوف از گونه های باارزش ، بومی و اقتصادی دریای خزر و حوزه آبریز آن محسوب می شود که از دهه ۶۰ خورشیدی فقط به بازسازی ذخایر آن توجه شده و برای ورود این گونه به صنعت آبزی پروری کشور کار چندانی صورت نگرفته است.  این فعالیت ترویجی به معرفی زی فن پرورش این ماهی می پردازد. عادت دهی ماهی به غذای دستی طی ۱۲ روز انجام گرفت که ابتدا از لارو شیرونومیده و به تدریج از غذای کنسانتره و پلت نیمه غوطه ور استفاده شد. دمای مناسب پرورش ۲۳ درجه  بوده و رنگ وان خاکستری تیره مطلوب برای پرورش است. دوره نوری مناسب 16 ساعت تاریکی و 8 ساعت روشنایی است. طی ۱۷۰ روز پرورش، ماهیان سوف از متوسط وزن ۸/۲ گرم به ۶۲ گرم رسیدند. بیشترین باز ماندگی در فاز سوم ) مرحله ۲۵ گرم  تا ۶۰ گرم ) اتفاق افتاد و نرخ رشد لحظه ای ۹/0 درصد در روز محاسبه شد.

کلیدواژه‌ها