اثر دفعات غذا دهی بر روند رشد بچه ماهیان سفید (Rutilus kutum)

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران

چکیده

ماهی ­سفید یکی از مهم­ترین گونه­ های اقتصادی می­باشد به طوری­که طعم و مزه مناسب آن از ویژگی­هایی است که بازار پسندی وتقاضای بالایی را در کشور به خود اختصاص داده است. دفعات غذادهی یکی از عوامل تغذیه است که باعث افزایش رشد وکاهش ضریب تبدیل غذایی در ماهیان می­گردد.آزمایشات درمخازن فایبرگلاس100لیتری­که حاوی25 عدد ماهی­سفید انگشت قد  1/2گرمی با تراکم 0/5 گرم در لیتر انجام گرفت. ماهیان در چهار تیمار، تیمار1 ،2،3و4 وعده غذایی با 3 تکرار و در مجموع 12مخزن فایبر گلاس آزمایشی به صورت کاملا تصادفی تقسیم ­بندی شدند همچنین غذای مورد نیاز روزانه با توجه به وزن توده­ زنده پس از هر بار زیست سنجی به میزان 4 درصد وزن بدن محاسبه شد. با توجه به آزمون توکی با سطح اطمینان 95 % ، از نظر میانگین ضریب تبدیل غذاییFCR)) نرخ رشد ویژه (SGR) درصد افزایش وزن (WG) اختلاف آماری مشاهده گردید (0.05>p). نتایج حاصله نشان داد که حداقل درصد افزایش وزن مربوط به تیمار یک وعده­غذایی با مقدار10/53±47/12 و حد­اکثر آن مربوط به تیمار سه وعده غذایی با میانگین 10/93± 99/09 گرم و حداقل نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار یک وعده­غذایی با مقدار 0/12±0/64 و حداکثر آن مربوط به تیمار سه وعده­غذایی با مقدار 0/09±1/15 بوده است. حد­اقل میانگین ضریب تبدیل غذایی  بچه­ ماهیان سفید مربوط به  تیمار سه وعده­غذایی با مقدار 0/23±2/42 و حد­اکثر آن مربوط به تیمار یک وعده غذایی با میانگین 1/03± 4/76 بود. نتایج نشان داد که سه بار تغذیه در روز، مناسب­­ترین تعداد دفعات غذادهی برای رشد بهتر بچه ماهی سفید می باشد. 

کلیدواژه‌ها