پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
چکیده
ماهی سفید یکی از مهمترین گونه های اقتصادی میباشد به طوریکه طعم و مزه مناسب آن از ویژگیهایی است که بازار پسندی وتقاضای بالایی را در کشور به خود اختصاص داده است. دفعات غذادهی یکی از عوامل تغذیه است که باعث افزایش رشد وکاهش ضریب تبدیل غذایی در ماهیان میگردد.آزمایشات درمخازن فایبرگلاس100لیتریکه حاوی25 عدد ماهیسفید انگشت قد 1/2گرمی با تراکم 0/5 گرم در لیتر انجام گرفت. ماهیان در چهار تیمار، تیمار1 ،2،3و4 وعده غذایی با 3 تکرار و در مجموع 12مخزن فایبر گلاس آزمایشی به صورت کاملا تصادفی تقسیم بندی شدند همچنین غذای مورد نیاز روزانه با توجه به وزن توده زنده پس از هر بار زیست سنجی به میزان 4 درصد وزن بدن محاسبه شد. با توجه به آزمون توکی با سطح اطمینان 95 % ، از نظر میانگین ضریب تبدیل غذاییFCR)) نرخ رشد ویژه (SGR) درصد افزایش وزن (WG) اختلاف آماری مشاهده گردید (0.05>p). نتایج حاصله نشان داد که حداقل درصد افزایش وزن مربوط به تیمار یک وعدهغذایی با مقدار10/53±47/12 و حداکثر آن مربوط به تیمار سه وعده غذایی با میانگین 10/93± 99/09 گرم و حداقل نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار یک وعدهغذایی با مقدار 0/12±0/64 و حداکثر آن مربوط به تیمار سه وعدهغذایی با مقدار 0/09±1/15 بوده است. حداقل میانگین ضریب تبدیل غذایی بچه ماهیان سفید مربوط به تیمار سه وعدهغذایی با مقدار 0/23±2/42 و حداکثر آن مربوط به تیمار یک وعده غذایی با میانگین 1/03± 4/76 بود. نتایج نشان داد که سه بار تغذیه در روز، مناسبترین تعداد دفعات غذادهی برای رشد بهتر بچه ماهی سفید می باشد.