بررسی خصوصیات حسی و آنالیز میزان آنتیاکسیدانی عصاره چای سبز و میزان پذیرش آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور نقرهای( Hypophtalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در دمای یخچال4c
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی تاثیرات و آنالیز میزان آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز در کیفیت حسی گوشت چرخشده ماهی کپور نقرهای هنگام نگهداری در دمای(4 درجه سلسیوس) یخچال است. گوشت چرخشده با غلظتهای صفر، 800 و 1000ppm عصاره آبی چای سبز بسته بندی و در دمای یخچال نگهداری شدند. آنالیز میزان آنتیاکسیدانی عصاره چای سبز در گوشت چرخ شده ماهی کپورنقرهای به روش DPPH انجام گرفت و خاصیت آنتی اکسیدانی برابر با88/0± 33/14میکروگرم پلی فنل در میلی لیتر عصاره چای سبز مشاهده گردید. ارزیابان شاخصهای ارزیابی حسی(بو، طعم و مزه، بافت و مطلوبیت کل) را در روزهای صفر، 5، 10 و 15 اندازه گیری کردند. نتایج ارزیابی حسی بیانگر افزایش معنیدار( P<0.05 ) خصوصیات حسی گوشت چرخشده ماهی کپور نقرهای در دو تیمار 800 و 1000ppm از عصاره طی دوره نگهداری میباشد(p<0/05). بر اساس نتایج این مطالعه گوشت چرخشده تیمار شده با عصاره 800 ppm نسبت به سایر تیمارها تا انتهای دوره نگهداری مصرف شدنی بودند و سبب بهبود خصوصیات حسی و پذیرش کلی در نمونهها گردید.
نوغانی, فاطمه , کمالی, صغری , & زارع گشتی, قربان . (1398). بررسی خصوصیات حسی و آنالیز میزان آنتیاکسیدانی عصاره چای سبز و میزان پذیرش آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور نقرهای( Hypophtalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در دمای یخچال4c. علوم آبزی پروری پیشرفته, 3(پائیز و زمستان 98), 62-73.
MLA
فاطمه نوغانی; صغری کمالی; قربان زارع گشتی. "بررسی خصوصیات حسی و آنالیز میزان آنتیاکسیدانی عصاره چای سبز و میزان پذیرش آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور نقرهای( Hypophtalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در دمای یخچال4c", علوم آبزی پروری پیشرفته, 3, پائیز و زمستان 98, 1398, 62-73.
HARVARD
نوغانی, فاطمه, کمالی, صغری, زارع گشتی, قربان. (1398). 'بررسی خصوصیات حسی و آنالیز میزان آنتیاکسیدانی عصاره چای سبز و میزان پذیرش آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور نقرهای( Hypophtalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در دمای یخچال4c', علوم آبزی پروری پیشرفته, 3(پائیز و زمستان 98), pp. 62-73.
CHICAGO
فاطمه نوغانی , صغری کمالی و قربان زارع گشتی, "بررسی خصوصیات حسی و آنالیز میزان آنتیاکسیدانی عصاره چای سبز و میزان پذیرش آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور نقرهای( Hypophtalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در دمای یخچال4c," علوم آبزی پروری پیشرفته, 3 پائیز و زمستان 98 (1398): 62-73,
VANCOUVER
نوغانی, فاطمه, کمالی, صغری, زارع گشتی, قربان. بررسی خصوصیات حسی و آنالیز میزان آنتیاکسیدانی عصاره چای سبز و میزان پذیرش آن در گوشت چرخ شده ماهی کپور نقرهای( Hypophtalmichthys molitrix) هنگام نگهداری در دمای یخچال4c. علوم آبزی پروری پیشرفته, 1398; 3(پائیز و زمستان 98): 62-73.