جایگزینی آرد ماهی با گلوتن ذرت در جیره غذایی بچه ماهیان انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی- ایران

2 دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی

چکیده

جهت دستیابی به اثرات جایگزینی آرد ماهی با گلوتن ذرت در جیره غذایی و تأثیر آن بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی بچه ماهیان انگشت قد کپور معمولی تحقیقی انجام شد. بدین منظور 180 عدد بچه ماهیان انگشت قد کپور معمولی با میانگین وزنی 35/0±43/4 گرم در 12 وان با تراکم 15 عدد در هر وان و در چهار تیمار مختلف صفر (تیمار شاهد) ، ۲0، 4۰ و 60 درصد گلوتن ذرت به جای پودر ماهی با جیره های غذایی فرموله شده با درصد پروتئین، چربی و سطح انرژی یکسان در یک دوره هشت هفته ای مورد آزمایش قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش بر اساس نتایج به دست آمده  اختلاف معنی داری بین شاخص های رشد در تیمارهای مورد بررسی و نمونه شاهد مشاهده نشد (P> 0.05). همچنین بررسی پارامترهای آنالیز لاشه بچه ماهیان نیز نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر درصد رطوبت لاشه اختلاف معنی دار آماری وجود ندارد (P> 0.05) ولی از نظر درصد خاکستر، درصد پروتئین و درصد چربی لاشه بین کلیه تیمارها اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد (P< 0.05). به طور کلی جایگزینی گلوتن ذرت تا سطح 60 درصد در جیره ماهی کپور امکان پذیر است.

کلیدواژه‌ها